fbpx

Добре дошли във Вакарел Гората!

Идеята за Вакарел Гората се роди постепенно –  търсехме добре организирани места за стрелба с лък, извън залите. Искахме да  съчетаем тренировка на подходящ терен с чистия въздух и приятното изкарване, а ако може и да е с приятели – още по-добре. 

Стигнахме до Алпите, които ни вдъхновиха за начинанието и обиколихме много клубове за стрелба с лък в Щатите, за да се поучим от практиката. 

Вакарел Гората е мястото, където се опитваме да съчетаем всичко, търсено от нас: природните дадености – въздуха с мирис на смола и билки, панорамата на планината, дестинацията близо до града и едновременно с това, пълно откъсване от него – с нашето разбиране за организиране на интересен терен за стрелба с лък и създаване на възможност за приятно/забавно прекарване на времето с колеги, близки или приятели. 

Искаме да помагаме и на другите хора от големия град да намерят своето място сред природата, на което да се чувстват като у дома си, без значение дали искат да почиват, да се забавляват или да спортуват.  

Забързани в ежедневния си график от едно затворено пространство към друго, силно усещаме липсата на спокойна и зареждаща атмосфера, нуждата от свеж въздух, повече движение и пространство. Попаднали в природна среда съвсем естествено преминаваме от работен към неработен режим, неволно черпим енергия от природата и усещаме със сетивата си всичките й ресурси, обръщаме внимание на звуците и цветовете наоколо. Това стимулира организма ни да възстановява силите си, кара ни да се чувстваме по-здрави, по-удовлетворени и щастливи в ежедневието си. 

Погрижили сме се мястото да остане непретенциозно, но едновременно с това и цивилизовано и хората да прекарат деня си при нас без нищо да им липсва от вкъщи.

Ще ви посрещаме лично и ще ви разказваме какво сме подготвили за вас и какво още предстои, за да можете да припознаете нашето място като свое.

Правим това място със собствени сили, но искаме да бъде с нещо по-добро от всяко едно подобно по света, което сме видели. А когато го завършим, се надяваме България да има най-доброто място за стрелба с лък сред природата. С полигон за стрелба олимпийски стил, където всички спортни клубове в страната могат да тренират. С трасе за полева стрелба по мишени и 3D (силуети на животни), полигон за прострелка, забавни мишени и Archery War, за тези които искат просто да се забавляват.   

Свържете се с нас

Scroll Up